Afrikan eteläkärjestä perustamaan kotigalleria Urjalaan

carrara-ART-kotigallerian avajaiset ja avoin viikonloppu
perjantai 30.6.2023 klo 18-22
lauantai ja sunnuntai 1.-2.7.2023 klo 12-22
Salmenraitti 15 b, Urjala

UUDEN KOTIGALLERIAN AVAJAISET

Tervetuloa nauttimaan lasillinen eteläafrikkalaista viiniä ja juttelemaan kotigalleriassani. Olen tehnyt entisestä Jehovan todistajien valtakunnansalista rauhallisen maaseutukodin ja kulttuuritilan, jossa voit tutustua taiteeseeni.  Esillä on maalauksia, piirustuksia, lasitaidetta ja kokoelma afrikkalaisten taiteilijoiden teoksia.  Taideteosten lisäksi  esillä on myös Janika Karttusen pienimuotoinen valokuvanäyttelyn lasinpuhalluksesta.

Olen lääketieteen tutkija ja analyyttinen epidemiologi, joka teki uramuutoksen tieteestä taiteeseen 50-vuotiaana.  Minulla on aina ollut tarve luoda – viime aikoina houkuttelevan lasin parissa. Etelä-Afrikassa on hyvin pieni taidelasiyhteisö, jonka toimintaa vaikeuttavat massiiviset sähkönjakeluongelmat. Tämä oli sysäykseni muuttaa Kapkaupungista opiskelemaan lasinpuhallusta Nuutajärven lasikouluun vuonna 2021.

AFRIKAN JA SUOMEN VÄLISSÄ

Suomalaisen ja afrikkalaisen elämäntyylin ja kulttuurin erot ja yhtäläisyydet tulevat hyvin esille taiteessa.  Nämä kontrastit ovat yksi luovuuteni liikkeellepanevista voimista, ja olen tällä hetkellä erityisen kiinnostunut vastakkainasetteluista: Afrikka/Skandinavia, akateeminen/taiteilija, tiede/musiikki/luovuus, harmonia/disharmonia.

Olen onnellinen, kun voin luoda. Se on tapani piristää arkipäivää, tutkia tunteitani ja ajatuksiani. Ilmaisen itseäni orgaanisten, inhimillisten ja eläimellisten muotojen ajattelevalla esittämisellä tai abstraktiolla. Tiede ja matematiikka, luonnon ja musiikin harmoniat ja kuviot ovat inspiraation lähteitä. Toivon, että tämä näkyy teoksieni innovatiivisessa mutta elegantissa otteessa, herättäen mielenkiintoa kokijassa.  Tässä massatuotannon ajassa, jossa kasvottomat esineet täyttävät ympäristömme, on tavoitteenani lisätä kauneutta jokapäiväiseen elämäämme ainutlaatuisen käsin tekemisen kautta.

TULEVAISUUS TÄYNNÄ MUSIIKIA, RUOKAA, LASINPUHALLUSTA JA TAIDEKOKEMUKSIA

Tulevaisuudessa kotigalleria toimii laajemmin erilaisten tapahtumien järjestyspaikkana: klassisia ja eri genrejen konsertteja, cocktail-tilaisuuksia, eteläafrikkalaisia ​​herkkuja tarjoileva pop up -kahvila-ravintola, kuuman lasin valu- ja puhallusesityksiä sekä taidelomia, joissa vierailijat voivat yöpyä taidegalleriakodissani ja kokeilla lasinpuhallusta.

 

TULEVAISUUS TÄYNNÄ MUSIIKIA, RUOKAA, LASINPUHALLUSTA JA TAIDEKOKEMUKSIA

 

Tulevaisuudessa kotigalleria toimii laajemmin erilaisten tapahtumien järjestyspaikkana: klassisia ja eri genrejen musiikikonsertteja, cocktailtilaisuudet, eteläafrikkalaisia ​​herkkuja herkkuja tarjoileva pop-up-kahvilan/ravintolan, kuuman lasin valu- ja puhallusesityksiä sekä taidelomia, joissa vierailijat voivat yöpyä taidegalleriakodissani ja kokeilla lasinpuhallusta.

 

Yhteydenotot:

Henri Carrara
045 349 7743
www.carrara-art.com

Instagram: henricarrara