Tervetuloa nelikymppisille!

Juhlia pitää itselle parhaalla tavalla ja niin, että tuntuu ja muistaa. Taiteilija, muotoilija Markku Salo kävi merkkivuonnaan kiinni rakentamiseen ja uuteen taidelasiin.

Uutta studiota voi hyvällä syyllä kutsua myös 40-vuotisteokseksi. Salo suunnitteli sen itselleen työhuoneeksi ja rakensi sen myös suurelta osin itse sekä keitti lopulta perinteisen punamultamaalin ja nousi katonrajaan maalaamaan. Onko se Ite-taidetta vai ei? – sitä olet tervetullut arvioimaan. Saman katon alla ovat sekä galleria että työhuone.

Oma-rasia, korkeus 8,5 cm, leveys ja syvyys 6 cm, signeerattu. Hinta 115 €/ kpl.

Avajaisia varten valmistuu erä Oma-rasioita. Pieni, helmimäiseen lasinuppiin päättyvä rasia on valmistettu yli 100-vuotiaalla käsiprässillä. Vanha prässi ehti lojua hylättynä vuosikausia ja oli päätyä kaatopaikalle, kunnes Salo kiinnitti siihen huomionsa. Nykyisten taidelasin valmistajien keskuudessa prässitekniikkaa käytetään enää harvoin, ja se alkoi kiinnostaa. Siitä alkoivat kunnostus ja kokeilut. Nyt prässi on jälleen käyttökunnossa, ja Oma-rasiat ensimmäisiä tuotteita, joita sillä on valmistettu. Materiaaliksi valikoitui kirkas lasi, joka antaa kaiken valon ja käsivaraisen prässijäljen lipua lävitseen. Kirkkaan kannen alle voi ”kätkeä” vaikka korun, joka saa tilaisuuden yhtä aikaa näkyä ja olla kätkössä.

Shiba-lasikoiria on avajaisissa pieni kokoelma. Kuvassa keväällä Japanissa ihastuttaneet Shibat. Pituus 15 cm. Hinta 240 €.

Markku Salo aloitti uransa Nuutajärvellä muotoilijana v. 1983. Lasitehtaalla toimi tiivis muotoilijayhteisö – Oiva Toikka, Inkeri Toikka, Kerttu Nurminen ja Heikki Orvola – johon uusi kollega otettiin tervetulleena vastaan. Ensimmäiset vuodet hän työskenteli Kaj Franckin luomaa periaatetta noudattaen, minkä mukaan aluksi suunnittelijan tuli perehtyä materiaaliin ja tuotantoprosessiin kunnolla. Kurinalaisen alun aikana muotoilijan tuli suunnitella sarjatuotantoesineitä, vasta usean vuoden jälkeen annettiin mahdollisuus taiteen tekemiseen. Tästä kehkeytyi ura, jonka aikana Salo on palkittu useilla kansainvälisillä ja kotimaisilla alan huomionosoituksilla.

Galleria ja työhuone avaavat ensi kertaa ovensa la–su 23.–24.9. klo 11–16. Samaan aikaan Nuutajärvellä on avoinna useampia myymälöitä, mm. Nuutajärvi Shop -yhteismyymälä, vintageen keskittyvä Pikku-Masa sekä pop-up -kirjakauppa Ystävä. Avoinna on myös monipuolisesti ruokaa ja juomaa tarjoava Pruuki Bistro. Lisää tarjontaa tullee, kunhan aika lähenee. Aukioloajat kannattaa tarkistaa verkkosivuilta nuutajarvi.fi/info/aukioloajat

Tervetuloa uuden galleria–työhuoneen avajaisiin!

Lisätietoja: Galleria Markku Salo